Αγορές: Νευρικότητα εν όψει FED -Τάσεις διόρθωσης στο Χ.Α.

Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 13:54
UPD:13:55
REUTERS/STAFF

Mικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή στραμμένη στη FED, αλλά και στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ. Τάση διόρθωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τα κέρδη των προηγουμένων συνεδριάσεων. Στήριγμα στον γενικό δείκτη οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Ο γενικός δείκτης αυτή την ώρα καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες της μισής ποσοστιαίας μονάδας και προσπαθούσε να κρατηθεί στο όριο των 630 μονάδων. Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+0,90%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (-1,66%) και του κλάδου Τροφίμων και Ποτών(σχεδόν 2%).

Κλίμα νευρικότητας στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να ενισχύεται οριακά. Αρνητικά πρόσημα στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατάφερε να ανακτήσει το έδαφος που έχανε αρχικά, μετά την αρνητική έκπληξη από τη Fitch, υποβαθμίζοντας το αξιόχρεο της Ιταλίας.

Θετική εικόνα σε Φραγκφούρτη και Λονδίνο, με τον FTSE 100 να σημειώνει υψηλότερες επιδόσεις έναντι των υπολοίπων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με άνοδο 0,55%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα