Kirin: Συνομιλίες για την εξαγορά της φαρμακευτικής Kyowa Hakko

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007 09:00

ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της Kyowa Hakko Kogyo Co. με στόχο τον τριπλασιασμό του μεγέθους της στο σκέλος των φαρμάκων, καθώς οι πωλήσεις μπύρας μειώνονται, βρίσκεται η Kirin Holdings Co., η μεγαλύτερη ζυθοποιΐα της Ιαπωνίας.

Το θέμα των διαπραγματεύσεων που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα Nikkei, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Kirin, Hiroki Umezawa. Οι μετοχές της Kyowa Hakko αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα επτά ετών, ωθώντας την αξία της εταιρείας που εδρεύει στο Τόκυο 14% υψηλότερα, στα 546 δισ. γιέν (4,8 δισ. δολ.).

Αγοράζοντας την Kyowa Hakko η Kirin θα αποκτήσει μια εταιρεία παραγωγής φαρμάκων κατά της αλλεργίας και θεραπειών κατά του καρκίνου η οποία υπερδιπλασίασε τα κέρδη της το πρώτο εξάμηνο της χρήσης. Η παραγωγή μπύρας στην Ιαπωνία μειώθηκε το πρώτο εξάμηνο στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1992, χρονιά από την οποία υπάρχουν στοιχεία.

Η ζυθοποιΐα επιδιώκει να αποκτήσει πλέον του 50% της Kyowa Hakko την οποία θα συγχωνεύσει με το δικό της σκέλος φαρμάκων, σύμφωνα με την Nikkei, η οποία δεν ανέφερε την πηγή της πληροφόρησής της. Η εξαγορά θα κοστίσει πλέον των 300 δισ. γιέν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Kirin, που παράγει σκευάσματα για την αναιμία, είχε πέρυσι πωλήσεις από το σκέλος των φαρμάκων της ύψους 67,2 δισ. γιέν.

Η Kyowa Hakko, που παράγει αντιαλλεργικά σκευάσματα είχε πωλήσεις 131,5 δισ. γιέν που αποτέλεσαν το 37% των εργασιών της. Τα λοιπά έσοδα προήλθαν από την πώληση χημικών προϊόντων και τροφίμων.

Οι μετοχές της Kyowa Hakko σημείωναν άνοδο 166 γιέν φθάνοντας στα 1.368 γιέν στη 1:07 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Οι μετοχές της είχαν φέτος την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 35 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Topix Pharmaceutical Index. Οι μετοχές της Kirin σημείωσαν άνοδο 0,9% φθάνοντας στα 1.581 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα