Βουλγαρία: Πέντε υποψήφιοι για τον Belene

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007 09:23

Συνολικά πέντε εταιρείες υπέβαλαν αρχικές προσφορές για την απόκτηση του μειοψηφικού πακέτου μετοχών, ύψους 49% στην υπό ίδρυση εταιρεία, η οποία θα επενδύσει στην κατασκευή και θα αναλάβει την εκμετάλλευση του πυρηνικού σταθμού Belene, ανακοίνωσε η Εθνική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας μετά το πέρας της σχετικής προθεσμίας για την υποβολή των προσφορών.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικές προσφορές υπέβαλαν η βελγική Electrabel, η τσεχική CEZ, οι γερμανικές E.ON και RWE, καθώς και η ιταλική ENEL. Η γαλλική εταιρεία EDF δεν κατέθεσε τελικά προσφορά, παρά το γεγονός πως είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των υποψηφίων (short list) που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του σχετικού διαγωνισμού.

Την υποβολή των προσφορών θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανταποκρίνονται στα προβλεπόμενα κριτήρια. Στις διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους επενδυτές που θα ακολουθήσουν θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι προθέσεις τους για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από το νέο σταθμό, οι ποσότητες, οι όροι διαμόρφωσης των τιμών κ.λπ.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα