Συνεχίζουν για τρίτη ημέρα την απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007 10:00

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να αποτελεί το «αγκάθι» στις σχέσεις των πετρελαϊκών επιχειρήσεων με τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, που συνεχίζουν για τρίτη ημέρα τις κινητοποιήσεις τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ν», η απόφαση του Συνδέσμου να διαβιβάσει στις υπηρεσίες της Επιτροπής, επιστολή με την οποία θα ζητείται η διακοπή της όποιας διαδικασίας θεωρείται δεδομένη.

Ωστόσο η επιστολή αυτή δεν είναι δυνατόν να συνταχθεί και να αποσταλεί αμέσως, καθώς θα πρέπει για τη σύνταξή της να συνεκτιμηθούν δεδομένα νομικής φύσεως, προκειμένου η κατάθεσή της στις υπηρεσίες της Επιτροπής, να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις νομικών κύκλων που ειδικεύονται στα θέματα λειτουργίας των αγορών, ο καταγγέλλων θα πρέπει να αποδείξει στην Επιτροπή ότι η άρση της καταγγελίας δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την παράταση στρεβλώσεων στη συγκεκριμένη αγορά.

Με τα δεδομένα αυτά, η βούληση του Συνδέσμου για την απεμπλοκή της υπόθεσης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ άγνωστο παραμένει το πως θα εκτιμήσουν την κατάσταση οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία τους.

Βυτιοφόρα

Πάντως κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώνονται στον Κηφισό από χθές το πρωί, εξαιτίας κινητοποιήσεων των βυτιοφορέων. Οι απεργοί βυτιοφορείς και οδηγοί φορτηγών μεταφορών έχουν παρατάξει τα οχήματα τους στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης, παρακωλύοντας την κίνηση των οχημάτων. Υπάρχουν μάλιστα φόβοι πως αν συνεχισθεί η απεργία τους, θα υπάρξουν και προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του κλάδου των αυτοκινητιστών, εφόσον συνεχιστεί η απεργία διαρκείας των 34.000 ΦΔΧ (εκ των οποίων τα 1.400 είναι βυτία υγρών καυσίμων, 14.000 ανήκουν σε νομαρχίες, 5.000 αναφέρονται σε διεθνείς μεταφορές και 13.600 για εθνικές μεταφορές), τότε οι ελλείψεις σε καύσιμα, αλλά και σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα αρχίζουν να διαφαίνονται, κυρίως από την Δευτέρα στην περιφέρεια.

Μ.ΚA. & Φ.Ζ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα