Chiquita: Πάνω από 1,5 εκατ. μπανάνες σε ευάλωτες κοινότητες 

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 14:08
UPD:14:15
Δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της για τη στήριξη ευπαθών ομάδων στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας η Chiquita μέσα από συνεργασίες με οργανισμούς όπως το Feeding America(R) και διάφορα νοσοκομεία και σχολεία σε όλο τον κόσμο έχει διαθέσει πάνω από 1,5 εκατ. μπανάνες και είδη πρώτης ανάγκης όπως προστατευτικές στολές σε Γουατεμάλα, Ονδούρα, Παναμά, ΗΠΑ και Ιταλία. 

Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει τις προσπάθειες στήριξης και σε άλλες χώρες στην Ευρώπη.   

Οι δωρεές επικεντρώνονται στη βοήθεια των πιο ευάλωτων πληθυσμών στην πανδημία, όπως των παιδιών και των ηλικιωμένων που έχουν πληγεί από ελλείψεις τροφίμων. Παράλληλα, η Chiquita έχει αφαιρέσει την Miss Chiquita από το λογότυπό της για πρώτη φορά στην ιστορία της για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μείνουν σπίτι και να παραμείνουν ασφαλείς

«Στην καρδιά της Chiquita, είμαστε αγρότες και καλλιεργητές μπανάνας που κατανοούμε την ευθύνη μας να προσφέρουμε θρεπτικές μπανάνες σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης εν μέσω της αβεβαιότητας που βιώνουμε» δήλωσε σχετικά ο Carlos Lopez Flores, πρόεδρος της Chiquita. 

Εκτός από μπανάνες, η Chiquita έχει δωρίσει και προσφέρει προστατευτικές στολές και άλλα απαραίτητα είδη. Έως τώρα η εταιρεία έχει δωρίσει περίπου ένα εκατομμύριο μπανάνες σε διάφορους οργανισμούς, νοσοκομεία και σχολεία στις ΗΠΑ. Επιπλέον, χιλιάδες μπανάνες έχουν δωρηθεί στην Ιταλία, ενώ σύντομα η πρωτοβουλία αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. 

«Η σωστή διατροφή είναι θεμελιώδης για την καλή υγεία και πολλοί άνθρωποι σε όλη τη χώρα δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε φαγητό λόγω του κλεισίματος των σχολείων και των επιχειρήσεων, αλλά και για άλλους λόγους» σχολίασε ο Mike Piotrowski, Director of Produce Operations στο Feeding America(R). 

Για να στηρίξει τις κοινότητες γύρω από τις φυτείες της στην Λατινική Αμερική, η Chiquita έχει δωρίσει περισσότερους από πέντε τόνους μπανάνας σε κοινότητες στην Ονδούρα και στέλνει 50 τόνους μπανάνας στον Παναμά κάθε εβδομάδα, οι οποίοι μοιράζονται σε ανθρώπους που έχουν χάσει την εργασία και το εισόδημά τους. Η εταιρεία έχει προσφέρει επίσης και προστατευτικές στολές για πυροσβέστες στην Γουατεμάλα και ένα κοντέινερ έξι μέτρων στο νοσοκομείο Almirante του Παναμά, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία ασθενών σε ειδικές συνθήκες.    

Στην Ιταλία, μια από τις πρώτες χώρες που επλήγησαν από τον κορονοϊό, η Chiquita δωρίζει χιλιάδες μπανάνες, μεταξύ άλλων και στο συσσίτιο του Frati Minori στο Μιλάνο, του Banco Alimentare στη Ρώμη και στο προσωρινό νοσοκομείο που έχει φτιαχτεί στο Μπέργκαμο. Η εταιρεία αναζητά και επιπλέον τρόπους για την κάλυψη αναγκών και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο άμεσο μέλλον.  

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα