Αγορές: Ώθηση με στήριγμα τις προσδοκίες για άρση του lockdown

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 13:47
UPD:13:50
REUTERS/Reuters Staff

Κέρδη σε Ευρώπη και Χ.Α., με τις ελπίδες για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μετά τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης του lockdown να αντισταθμίζουν τις πιέσεις στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου από την κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου. 

Στην Αθήνα, ο γενικός δείκτης κινείται κοντά στο όριο των 630 μονάδων, έχοντας ως «οδηγό» τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει αυτή την ώρα άνοδο σε ποσοστό 1,99%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,44%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν ο δείκτης των τραπεζών, με κέρδη κοντά στο 3%, και των τροφίμων (+2,92%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των κατασκευών (-0,21%) και των πρώτων υλών (-0,11%).

Ανοδικό momentum και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να  κινείται κοντά σε υψηλά επτά εβδομάδων αν και με μικρά κέρδη 0,7%. Στήριγμα στις μετοχές του κλάδου των τραπεζών τα αποτελέσματα της UBS, που ανακοίνωσε 40% αύξηση κερδοφορίας πρώτου τριμήνου. Απώλειες για την HSBC, μετά την προειδοποίηση για τα κέρδη δευτέρου τριμήνου

Κέρδη πάνω από 1% σε Φραγκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι, ενώ στο Μιλάνο, ο FTSE MIB έκανε ράλι με άνοδο 2,38%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ
  • SXXP



Σχολιασμένα