Χρηματιστήρια: Άνοδος στο X.A. -Διστάζει η Ευρώπη

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 10:51
UPD:10:52
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διστακτική άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να πασχίζουν να κρατηθούν κοντά σε υψηλά δύο εβδομάδων και με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη βουτιά των πετρελαϊκών τιμών. Στήριγμα τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, όπως οι Novartis και UBS. Με θετικό πρόσημο άνοιξε και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται 0,70% και να κινείται πάνω από τις 630 μονάδες.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ήταν ενισχυμένος 0,21%, έχοντας κλείσει στην προηγούμενη συνεδρίαση στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Απριλίου, εν μέσω αισιοδοξίας για τη σταδιακή άρση του lockdown σε αρκετές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Προσπάθειες να κρατηθεί σε θετικό έδαφος καταβάλλει ο DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, μεταξύ κερδών και απωλειών οι βασικοί δείκτες σε Λονδίνο και Παρίσι. Αντίθετη εικόνα στο Μιλάνο, με τον FTSE MIB να ενισχύεται σχεδόν 1%. 

Σημαντικές πιέσεις δέχονται οι μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου, λόγω της βύθισης των πετρελαϊκών τιμών. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα