HΠΑ: 18 Μαΐου πιθανή ημερομηνία επανέναρξης για τα εργοστάσια αυτοκινήτων

Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 10:00
UPD:10:03
REUTERS/Carlos Barria

Ως πιθανή ημερομηνία την 18η Μαϊου θέτουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες  General Motors Co, Ford Motor Co και Fiat Chrysler Automobiles NV για την επανέναρξη μέρους της παραγωγής τους στα εργοστάσια των ΗΠΑ στις 18η Μαΐου, μετά τις οδηγίες του Μαρτίο για προσωρινό «λουκέτο», εξαιτίας του επιδημίας του κορωνοϊού,

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «WSJ», στελέχη των εταιρειών κατά τις προηγούμενες ημέρες καθόρισαν προσωρινά το χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης της παραγωγής, μετά τις συνομιλίες με τη ηγεσία του συνδικάτου United Auto Workers (UAW), αλλά και σε συνεννόηση με την κυβερνήτρια του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Ουίτμιρ, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα. 

Η Ford σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν έχει ακόμη καθορίσει πότε θα επαναφέρει την παραγωγή στα εργοστάσιά της στη Β. Αμερική, ενώ η Fiat Chrysler είπε ότι εντός των επομένων ημερών θα ανακοινώσει τις ημερομηνίες επανέναρξης δραστηριοτήτων. 

Ο επικεφαλής του σωματείου UAW προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι είναι πολύ νωρίς και πολύ ριψοκίνδυνο να ανοίξουν τα εργοστάσια και η οικονομία του Μίσιγκαν στις αρχές Μαϊου, επικαλούμενος κινδύνους για την υγειονομική ασφάλεια των εργαζομένων. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, WSJ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα