ΒοfA: «Ψαλιδίζει» τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 18:51
UPD:18:53
EPA/CJ GUNTHER

Στην υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες προχωρεί η Bank of America, ενώ παράλληλα «ψαλιδίζει» τις τιμές-στόχους. Αναθεωρεί προς τα πάνω τη σύστασή της για την Alpha Bank σε «Buy» από «neutral», με την BofA να επικαλείται λόγους αποτιμήσεων, ενώ διατηρεί τις συστάσεις για Eurobank (Buy), Εθνική (underperform) και Piraeus (επίσης underperform).

Oι οικονομολόγοι της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας προβλέπουν ύφεση 7,5% για την ελληνική οικονομία φέτος και επιστροφή σε ισχυρή ανάπτυξη 9,8% το 2021. Εξαιτίας των εκτάκτων οικονομικών συνθηκών λόγω Covid-19, μεταθέτει τουλάχιστον για ένα χρόνο τις προηγούμενες προβλέψεις για τη μείωση των μη-εξυπηρετούμενων εκθέσεων(ΝΡΕ) με εξαίρεση την τιτλοποίηση Cairo της Eurobank που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Από την άλλη πλευρά, οι συντονισμένες προσπάθειες στήριξης σε δημοσιονομικό και νομισματικό επίπεδο σε συνδυασμό με τα μέτρα των ρυθμιστικών αρχών, αφήνουν στις τράπεζες χώρο για να «ανασάνουν» σε επίπεδο ρευστότητας, κεφαλαίων και ποιότητας ενεργητικού. «Θεωρούμε ότι τα σχετικά χαμηλά προ προβλέψεων επίπεδα κερδοφορίας και η ευελιξία σε επίπεδο ρυθμιστικού πλαισίου πιθανότατα να οδηγήσει τις ελληνικές τράπεζες να εκτείνουν τις πιέσεις λόγω αυξημένου κόστους ρίσκου σε βάθος διετίας. Γι’ αυτό το λόγο δεν αναμένουμε ισχυρή ανάκαμψη κερδοφορίας το 2021, παρά τη δυνητική ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει η BofA στην έκθεσή της. Προβλέπει ότι η ομαλοποίηση της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων θα επιτευχθεί το 2023-24, ενώ χαμηλώνει τις τιμές-στόχους περίπου κατά 55%. Συγκεκριμένα, οι νέες τιμές-στόχοι είναι 0,94% ευρώ για την Alpha από 2,10 ευρώ, 0,52 ευρώ για τη Eurobank από 1,09ευρώ, 1,26 ευρώ για την Εθνική από 3,16 ευρώ, ενώ για τη μετοχή της Piraeus η τιμή-στόχος αναθεωρείται στα 1,28 ευρώ από 3,08 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα