Aγορές: Κέρδη σε Ευρώπη και Χ.Α.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 13:52
UPD:13:54
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν αυτή την ώρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με οδηγό το ράλι των αεροπορικών εταιρειών εν μέσω ελπίδων για κρατική διάσωση του κλάδου. Στήριγμα και η ανακοινώσεις καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων από εταιρείες όπως η Deutshe Bank, εν μέσω της γενικότερης αισιοδοξίας από τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ισχυρά κέρδη σχεδόν 3% και στο Χρηματιστήριο Αθηνών και με τον δείκτη να κινείται πάνω από τις 620 μονάδες, με οδηγό τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Ώθηση στο Χ.Α. και από το ευρύτερο θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος, ένδειξη της διστακτικότητας των επενδυτών για μεγάλες κινήσεις.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι μετοχές της Lufthansa έκαναν άλμα πάνω από 6%, αφότου ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών άφησε να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της προστασίας του γερμανικού αερομεταφορέα. 

Ισχυρή άνοδος πάνω από 4% και για τις μετοχές του κλάδου των τραπεζών της Ευρωζώνης. Θετικά πρόσημα σε όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με άνοδο πάνω από 2% για τον DAX της Φραγκφούρτης και τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου. Ενισχυμένος 1,6% ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 τα κέρδη του CAC 40 πλησίαζαν το 2%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα