Wachovia: Μείωση κερδών κατά 10% στο γ΄ τρίμηνο

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2007 14:16
UPD:14:40

ΜΕΙΩΣΗ της κερδοφορίας της, για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, ανακοίνωσε η Wachovia, αποτέλεσμα των ζημιών από τις συναλλαγές και της υποβάθμισης της αξίας στεγαστικών δανείων.

Τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής τράπεζας – η οποία δαπανά τα μεγαλύτερα ποσά, σε σχέση με τις ανταγωνίστριές της στις ΗΠΑ, για εξαγορές – υποχώρησαν στο τρίτο τρίμηνο κατά 10%, στo 1,69 δισ. δολάρια ή 89 σεντς ανά μετοχή. Οι προβλέψεις των αναλυτών κυμαίνονταν στο 1,04 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα της τράπεζας διαμορφώθηκαν την ίδια περίοδο στα 7,35 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 4,3% σε σχέση με το 2006.

Η Wachovia δαπάνησε την τελευταία διετία περισσότερα από 30 δισ. δολάρια για την εξαγορά της εταιρείας χορήγησης στεγαστικών δανείων Golden West Financial και της χρηματιστηριακής A.G. Edwards, προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές ότι προσέφερε ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό τη στιγμή που οι αγορές στέγης και χρήματος κατέγραφαν κέρδη ρεκόρ.

Ενδεικτικό είναι ότι μετά την εξαγορά της Golden West Financial, τον Μάιο του 2006, η μετοχή της Wachovia έχει χάσει το 19% της αξίας της.

Οι συνολικές ζημίες της τράπεζας από την έκθεση στην πιστωτική αγορά ανήλθαν σε 408 εκατ. δολάρια, έναντι 108 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα