Ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ ΣΕΤΕ και ξενοδόχων

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 11:39
UPD:11:44

Σκηνικό πολέμου μεταξύ των ξενοδόχων και του ΣΕΤΕ. Αφορμή η ανάρτηση στο LinkedIn του προέδρου του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσου, η οποία αναφέρεται στη «διαχείριση των προσδοκιών» εν όψει της σταδιακής άρσης του lockdown, με τον κλάδο της φιλοξενίας να υπολειτουργεί ενώ μπαίνουμε στην παραδοσιακή τουριστική περίοδο.

Ο κ. Ρέτσος, γράφει μεταξύ άλλων: «…Ο τουριστικός κόσμος όσο περισσότερο μπαίνει στην παραδοσιακή τουριστική περίοδο και συνειδητοποιεί ότι έσοδα δεν φαίνονται στο ορατό μέλλον ενώ παράλληλα πλησιάζει και ο χρόνος άρσης των απαγορεύσεων λειτουργίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος, τόσο περισσότερο θα πανικοβάλεται και θα απαιτεί. Το παραδοσιακό όμως κράτος “πατερούλης”, έτσι όπως το ζήσαμε δεκαετίες δεν υφίσταται πλέον. Αποδομήθηκε βίαια τη δεκαετία των μνημονίων…».

Η ανάρτηση του επικεφαλής του ΣΕΤΕ έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των ξενοδόχων, την ώρα που προετοιμάζονται για τη σταδιακή επαναλειτουργία των μονάδων μέσα σε ένα σκηνικό αβεβαιότητας και ανησυχιών για την τουριστική κίνηση. 

Να θυμίσουμε ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος έχουν αποστείλει προτάσεις προς τα συναρμόδια υπουργεία για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού. Μεταξύ άλλων, ζητούν κατάρτιση σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και με τους επαγγελματικούς φορείς του τουρισμού των όρων υποδοχής των επισκεπτών στην Ελλάδα για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και πρωτοβουλίες ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού. Το ζήτημα των υγειονομικών πρωτοκόλλων προκαλεί «πονοκέφαλο» για τους ξενοδόχους, ενώ εκφράζονται έντονες ανησυχίες για περιορισμένη στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης προς έναν κλάδο που αποτελεί από τους βασικούς «πυλώνες» της ελληνικής οικονομίας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα