Xρηματιστήρια: Άλμα στο Χ.Α. με το βλέμμα στην άρση του lockdown

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 10:51
UPD:10:52
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Kλίμα αισιοδοξίας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ράλι για τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών εν μέσω προσδοκιών για κρατικά μέτρα στήριξης του κλάδου. Ισχυρό ανοδικό momentum και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με κέρδη πάνω από 2% για τον γενικό δείκτη και με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένων στο αυριανό διάγγελμα του πρωθυπουργού για τη σταδιακή άρση του lockdown.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι μετοχές της Lufthansa έκαναν άλμα πάνω από 7%, εν μέσω προσδοκιών για κρατική στήριξη, ενώ σε ράλι επιδόθηκαν και οι μετοχές της Air France-KLM, μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για πακέτο στήριξης 7 δισ. ευρώ.

Το βλέμμα στραμμένο αυτή την εβδομάδα και στις κεντρικές τράπεζες, εν αναμονή νέων μέτρων στήριξης. Την αρχή έκανε σήμερα η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας. 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε άνοδο 1,7%. Κέρδη πάνω από 2% για τον DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, άλμα 1,65% για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ενισχυμένος σχεδόν 2% ο CAC 40 το Χρηματιστήριο του Παρισιού, ενώ στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ήταν ενισχυμένος 2,29%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα