Eβδομαδιαίες απώλειες σε Wall και Ευρώπη

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 20:05
UPD:20:08
REUTERS/Carlo Allegri

Nευρικότητα στη Wall Street, με τις μετοχές να πασχίζουν να κινηθούν σε θετικό έδαφος και με το βλέμμα των επενδυτών στις προσπάθειες άρσης του lockdown στην αμερικανική οικονομία. Απώλειες στην Ευρώπη, μετά την απογοήτευση από τα συμπεράσματα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.

Στη Νέα Υόρκη, Dow Jones και S&P 500 όδευαν προς εβδομαδιαίες απώλειες, καθώς οι θάνατοι από τον Covid-19 στις ΗΠΑ ξεπέρασαν το φράγμα των 50.000, με τη χώρα να αποτελεί το μεγαλύτερο επίκεντρο παγκοσμίως.

Αρνητική εικόνα στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με απώλειες πάνω από 1% και εβδομαδιαία πτώση 1,2% στο τέλος μιας εβδομάδας που σημαδεύθηκε από την ιστορική κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου. 
Με πτώση 1,3% έκλεισε και ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, στον απόηχο των στοιχείων για κατάρρευση των πωλήσεων λιανικής τον Μάρτιο.

Σημαντικές πιέσεις ασκήθηκαν στις μετοχές του κλάδου αερομεταφορών, με τη μετοχή της Lufthansa να κάνει βουτιά 8%, αφότου ανακοίνωσε ζημίες 1,2 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο. Η μετοχή του γερμανικού αερομεταφορέα ήταν βαρίδι για τον DAX, που έκλεισε με πτώση 1,70%. Αρνητικό πρόσημο και για τον CAC 40 στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, χάνοντας 1,30%, ενώ στο Μιλάνο, ο FTSE MIB έκλεισε με πτώση 0,69%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJC
  • SXXP



Σχολιασμένα