Wal-Mart: Προς εξαγορά του υπολοίπου ποσοστού της Seiyu

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2007 11:05

ΤΟ ΠΟΣΟ των 100 δισ. γιεν (876 εκατ. δολάρια) πρόκειται να καταβάλει η Wal-Mart, η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής παγκοσμίως, για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της Seiyu.

Οι μέτοχοι της ιαπωνικής εταιρείας θα λάβουν 140 γιεν για κάθε μετοχή της, τιμή 61% υψηλότερη σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της Seiyu την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Wal-Mart.

Ο αμερικανικός κολοσσός, που κατέχει ήδη το 50,9% της εταιρείας, αγωνίζεται να την επαναφέρει στην κερδοφορία, σε μια χώρα όπου τους εννέα από τους τελευταίους 11 μήνες κατεγράφη κάμψη των πωλήσεων λιανικής.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ο πλήρης έλεγχος της Seiyu θα επιτρέψει στην Wal-Mart να προχωρήσει σε δραστικότερη αναδιάρθρωση της εταιρείας.

Την τελευταία διετία, η Wal-Mart έχει προβεί σε εξαγορές καταστημάτων και αύξηση του μεριδίου της σε άλλα στις αγορές της Κεντρικής Αμερικής, της Βραζιλίας και της Κίνας, ενώ πέρυσι αποχώρησε από αυτές της Γερμανίας και της Κορέας, σε μια ένδειξη ότι δεν σκοπεύει να παραμείνει στις ζημιογόνες αγορές. Η εταιρεία έχει δηλώσει πως επιδιώκει να εστιάσει το ενδιαφέρον της στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα