Β. Μαγγίνας: Δεν θα θιγούν παροχές και συντάξεις

«Στοιχεία προς συνεκτίμηση προτάσεις και μελέτες»
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2007 11:36
UPD:12:00

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι παροχές και συντάξεις που καταβάλλονται, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να θιγούν, έδωσε σήμερα σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους, ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας.

«Η κυβέρνηση έχει διατυπώσει καθαρά και επαρκώς τις παθογένειες που επιβαρύνουν το Ασφαλιστικό Σύστημα και τις έχει περιλάβει στους 10 γνωστούς άξονες. ¶ξονες με τους οποίους κόμματα -και όσα μετέχουν και όσα απέχουν από το διάλογο - και κοινωνικοί εταίροι, δεν φαίνεται να διαφωνούν», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Με βάση συνεπώς τους άξονες αυτούς και ό,τι άλλο υπευθύνως προταθεί, θα διεξαχθεί ο διάλογος, μέσα από τον οποίο η κυβέρνηση θα καταλήξει στις αποφάσεις της».

«Είναι αυτονόητο ότι προτάσεις, μελέτες και διαπιστώσεις προσώπων, φορέων ή οργανισμών, συνιστούν στοιχεία προς συνεκτίμηση, χωρίς βεβαίως να απηχούν τις κυβερνητικές προθέσεις», διευκρίνισε ακόμη ο κ. Μαγγίνας.

Τη λύση του ασφαλιστικού ζητήματος με πρωταρχικό αίτημα τη δημιουργία του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Αποθεματικού με αυξημένους πόρους του κράτους διεκδικεί η ΓΣΕΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/10/22/1428228.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα