Xρηματιστήρια: Μίνι ράλι σε Αθήνα και Μιλάνο

Νευρικότητα στις υπόλοιπες αγορές
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020 13:49
UPD:13:53
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Νευρικό είναι το κλίμα στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην προσπάθεια των Ευρωπαίων ηγετών να καταλήξουν σε μία συμφωνία για ένα ισχυρό Ταμείο Ανάκαμψης. Ενδεχόμενο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις θα ήταν καταστροφικό προειδοποιούν οι ειδικοί, μετά και τα άκρως ζοφερά στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα τον Απρίλιο. 

Τα χαμόγελα διαστηρούνται σταθερά πάντως σε Αθήνα και Μιλάνο, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να ανοίξει το δίχτυ προστασίας και να δεχθεί όλα τα Junk ομόλογα για εχέγγυα θέλοντας να προλάβει υποβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης. Στο Χ.Α. ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο σχεδόν 2% στις 607,07 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να διατηρείται πάντως στα σχετικά χαμηλά επίπεδα των 20 εκατ. ευρώ. 

Στο Μιλάνο  ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο μεγαλύτερη του 1%. Από την άλλη οι δείκτες σε Παρίσι, Φραγκφούρτη και Λονδίνο αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε ελαφρές απώλειες και κέρδη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είναι εν πολλοίς αμετάβλητος στις 13:49 ώρα Ελλάδος σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα