China Mobile: Υψηλότερα κέρδη στο τρίμηνο από την αύξηση των συνδρομητών

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2007 13:01
UPD:13:06

ΚΑΤΑ 38% αυξήθηκαν τα κέρδη της China Mobile στο τρίτο τρίμηνο, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία ασύρματης επικοινωνίας – βάσει πελατών – παγκοσμίως προσέλκυσε περισσότερους συνδρομητές, μειώνοντας τα τέλη της και επικεντρωνόμενη στις περιοχές της επαρχίας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα καθαρά της κέρδη ενισχύθηκαν στα 22 δισ. γουάν (2,9 δισ. δολάρια) από 15,9 δισ. γουάν το αντίστοιχο διάστημα του 2006, ενώ οι πωλήσεις έφτασαν στα 91,9 δισ. γουάν, σημειώνοντας άνοδο 21%.

Το πρακτορείο υπολόγισε τα κέρδη, αφαιρώντας τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου από αυτά του εννεαμήνου. Η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει πάντως τα κέρδη του τριμήνου.

Ο πρόεδρος της China Mobile, Wang Jianzhou, προχώρησε σε μείωση των τελών για τις εισερχόμενες κλήσεις, ενώ λάνσαρε νέες υπηρεσίες, όπως το download τραγουδιών, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές.

Η εταιρεία, η οποία ελέγχει περίπου το 67% της κινεζικής αγοράς ασύρματης επικοινωνίας, προσέλκυσε στο εννεάμηνο 48,4 εκατ. νέους πελάτες.

Η μετοχή της China Mobile έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος, με τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 367,3 δισ. δολάρια, καθιστώντας την την τέταρτη μεγαλύτερη παγκοσμίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα