Bear Stearns: Προς μετοχική συνεργασία με την κινεζική Citic

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2007 13:53
UPD:13:57

BEAR Stearns και Citic Securities βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία ανταλλαγής μεριδίων, η οποία ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο για επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ των δύο εταιρειών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ασία.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα προσκείμενα στο θέμα, οι τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας καθορίζονταν αργά την Κυριακή, ενώ μια ανακοίνωση ενδεχομένως να βγει τη Δευτέρα.

Βάσει της συμφωνίας, η Citic θα επενδύσει περί το ένα δισ. δολ. στην Bear Stearns και θα λάβει τίτλους μετατρέψιμους περίπου στο 6% του μετοχικού κεφαλαίου της αμερικανικής τράπεζας. Η κινεζική εταιρεία θα έχει επίσης το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως και 3,9% στην Bear Stearns μέσω δημόσιας αγοράς, με το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της να μην μπορεί ωστόσο να υπερβεί το 9,9%.

Η συμφωνία υπογραμμίζει την αυξανόμενη οικονομική παρουσία της Κίνας στην παγκόσμια σκηνή, καθώς και την επιδίωξη των δυτικών εταιρειών να διεισδύσουν στον χρηματοοικονομικό τομέα της ασιατικής χώρας, ο οποίος γνωρίζει πρωτοφανή ανάπτυξη.

Το ενδιαφέρον της Citic να αποκτήσει μερίδιο στην Bear Stearns είχε αποκαλύψει την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρός της Τσανγκ Ζένμινγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα