Εταιρείες του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στη «μάχη» κατά του Covid-19

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 15:33
UPD:15:35
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε σειρά δράσεων προχώρησαν τα μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, θέτοντας σε προτεραιότητα την προσφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ειδικότερα, η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. - ΖΑΓΟΡΙ προχώρησε στη δωρεά ειδικών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ η ΜΕΓΑ έχει προχωρήσει στη δωρεά προς το υπουργείο Υγείας 20 νοσοκομειακών κλινών, σχεδιασμένων με ειδικές προδιαγραφές για ΜΕΘ. Επιπλέον, η SKAG, σε συνεργασία με άλλες εταιρείες του Συνδέσμου Προμηθευτών Χαρτοπωλείου, προέβη σε δωρεά θαλάμου κάθετης ροής και αρνητικής πίεσης για τον Covid-19 στο Νοσοκομείο της Σύρου, η Hellas Frost προμηθεύει μία μονάδα αρνητικής πίεσης στο ΓΝΑ Αλεξανδρουπόλεως, ενώ και η Cartontec στέκεται δίπλα στο ΕΣΥ δωρίζοντας μία κλίνη ΜΕΘ ειδικών προδιαγραφών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

H ΜΕΒΓΑΛ προχώρησε σε δωρεά εργαστηριακού εξοπλισμού στο Εργαστήριο  Μικροβιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Agrino προσέφερε 400 εξειδικευμένες ολόσωμες στολές, 3.000 μάσκες υψηλών προδιαγραφών προστασίας και 2.000 ασπίδες προστασίας προσώπου στο Νοσοκομείο Αγρινίου, στο Νοσοκομείο Καστοριάς και σε άλλα τέσσερα Νοσοκομεία της χώρας. Ταυτόχρονα, το Κτήμα Γεροβασιλείου έχει ενισχύσει το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας με προστατευτικό εξοπλισμό για τους γιατρούς.

Στα μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ που στηρίζουν το ΕΣΥ συγκαταλέγεται και το Κτήμα Σκούρα, το οποίο από κοινού με άλλες 12 τοπικές επιχειρήσεις της Αργολίδας προχώρησαν σε δωρεά υλικών ιατρικής προστασίας σε όλες τις υγειονομικές μονάδες του νομού, ενώ η εταιρεία Αττική-Πίττας προχώρησε σε δωρεά στο Νοσοκομείο Ελπίς.

Πολύ σημαντική είναι και η προϊοντική συνεισφορά σε Νοσοκομεία, Υγειονομικές μονάδες της χώρας αλλά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, από Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε - ΖΑΓΟΡΙ, ΗΛΙΟΣ, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Αυγά Βλαχάκη, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Απόστολος Παπαδόπουλος-Meat Company, Regina,  Draculi Coffee, Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, ΧΙΩΝ, Κορωνάκης, Δίρφυς, Καρακάνας Παναγιώτης, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, Polyeco, ΜΕΒΓΑΛ και Οικογένεια Στεργίου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα