Χρηματιστήρια: Ανοδική αντίδραση με στήριγμα τις ελπίδες για άρση του lockdown

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 10:48
UPD:10:49
STAFF

Προσπάθεια ανόδου επιχειρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους βασικούς δείκτες να ανακάμπτουν παρά τη νέα βουτιά του πετρελαίου και τις έντονες ανησυχίες για τις πληγές του κορωνοϊού στην οικονομία. Οι προσδοκίες για σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων  από τον Μάιο με τα πρώτα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα προσφέρουν στήριγμα στις ευρωπαϊκές μετοχές. Την άνοδο ακολουθεί και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη σε θετικό έδαφος και προσπάθεια να φθάσει τις 600 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ανέκαμπτε 1%, έχοντας κάνει βουτιά πάνω από 3% στην προηγούμενη συνεδρίαση, μετά την ιστορική κατάρρευση των πετρελαϊκών τιμών. 

Κλίμα αισιοδοξίας στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον FTSE MIB να ενισχύεται πάνω από 1%, αφότου ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, προανήγγειλε σταδιακή χαλάρωση του lockdown από  τις 4 Μαϊου.

Θετικά πρόσημα αυτή την ώρα και στα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον DAX της Φραγκφούρτης να σημειώνει άνοδο πάνω από 1%. Κέρδη και για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ανοδικό momentum και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • ΓΔ
  • SXXP



Σχολιασμένα