Πετρελαϊκό σοκ σε αγορές μετοχών και συναλλάγματος

Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 13:53
UPD:13:54
STAFF

Τα όσα δραματικά και χωρίς προηγούμενο βρίσκονται σε εξέλιξη στην αγορά πετρελαίου έχουν προκαλέσει σοκ σε αγορές μετοχών και συνάλλαγματος. Ρευστοποιήσεις επικρατούν στα χρηματιστήρια ανά την Ευρώπη, ενώ με πτώση αναμένεται να ανοίξει σε λίγες ώρες η συνεδρίαση και στη Wall Street, όπως αποκαλύπτουν τα futures των αμερικανικών μετοχών. Στο στόχαστρο μπαίνουν και τα νομίσματα χωρών με μεγάλη εξάρτηση από το πετρέλαιο, όπως το ρούβλι της Ρωσίας. 

Αναλυτικότερα στις 13:45 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 2,25% με τον κλάδο πετρελαίου να αιμορραγεί. Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 2,8% και στη Φραγκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 2,6%. Απώλειες σχεδόν 2% στο Λονδίνο και πτώση 1,9% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο.

Το κλίμα είναι βαρύ και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 2% στις 594,47 μονάδες. Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για την ελληνική αγορά, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 31 εκατ. ευρώ. Βουτιά 7,35% κάνουν οι τράπεζες εν μέσω φόβων για αύξηση των κόκκινων δανείων. Απώλειες άνω του 5% για τον κλάδο του πετρελαίου. 

Στην αγορά συναλλάγματος το ρούβλι υποτιμάται περίπου 1% έναντι του αμερικανικού δολαρίου και η βρετανική στερλίνα υποχωρεί 0,7%. Πτώση 0,2% για το ευρώ και το ιαπωνικό γεν. 

naftemporiki.gr 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα