Τα «φάλτσα» της Akazoo που άκουσε το QCM

Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 10:28
UPD:10:28

Από την έντυπη έκδοση

Το αμερικανικό fund QCM, που πριν από δύο χρόνια αποκάλυψε το σκάνδαλο στον όμιλο Folli Follie και λίγο νωρίτερα το σκάνδαλο στην Globo, «ξαναχτυπά», αυτή τη φορά με έκθεση για την ελληνικών συμφερόντων εταιρεία streaming μουσικής Akazoo S.A, με φορολογική έδρα το Λουξεμβούργο και από τον περασμένο Σεπτέμβριο εισηγμένη στον Nasdaq.

«H Akazoo ζει τη δεύτερη και τελευταία της ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση της QCM, με τον Gabriel Grego, που έκανε την έρευνα, να αμφισβητεί τα στοιχεία της εταιρείας που την παρουσιάζουν ως έχουσα την κορυφαία υπηρεσία Akazoo Music (μια εφαρμογή streaming μουσικής όπως το Spotify που επιτρέπει στους χρήστες να ακούν απεριόριστη μουσική με μηνιαία συνδρομή μέσω κινητού ή internet), με 44 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, 5,5 εκατομμύρια συνδρομητές που πληρώνουν, 140 εκατ. δολ. ετήσια έσοδα και ποσοστό αύξησης εσόδων 39%.

Σύμφωνα με το QCM, η εταιρεία στην πραγματικότητα μπορεί να έχει λιγότερους από 400 χιλ. συνδρομητές και παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται πως προσανατολίζεται προς τις «αναδυόμενες αγορές», η συντριπτική πλειονότητα των αναζητήσεων στο διαδίκτυο προέρχονται από την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Διαβάστε αναλυτικά τα ευρήματα του fund στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα