Nike: Συμφωνία για εξαγορά της Umbro έναντι 580 εκατ. δολ.

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 09:56
UPD:10:29

ΣΕ εξαγορά της Umbro έναντι 285 εκατ. στερλινών (580 εκατ. δολαρίων) συμφώνησε να προχωρήσει η Nike, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια αθλητικών υποδημάτων στον κόσμο.

Η Nike προσφέρει το ποσό των 193,06 πενών για κάθε μετοχή της Umbro, τιμή κατά 61% υψηλότερη σε σχέση με την αξία της μετοχής της εταιρείας στις 17 Οκτωβρίου.

Η αμερικανική εταιρεία είχε εκφράσει πέρυσι τη φιλοδοξία της να καταστεί «κυρίαρχη» στην ένδυση ποδοσφαίρου μέχρι το World Cup του 2010, αφήνοντας πίσω την Adidas, η οποία προμηθεύει τις εμφανίσεις στις ομάδες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αργεντινής. Με την απόκτηση της Umbro, η Nike θα αποκτήσει δικαιώματα στις εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών των βρετανικών ομάδων.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις της Umbro αυξάνονται τουλάχιστον κατά 10% στην ανατολική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Κίνα, καθώς ενισχύεται η δημοτικότητα του ποδοσφαίρου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nike, Μαρκ Πάρκερ, προχώρησε σε αναδιάρθρωση της εταιρείας, προκειμένου να εστιάσει το ενδιαφέρον της σε έξι κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου και του ποδοσφαίρου. Οι πωλήσεις της ανήλθαν πέρυσι στα 3,1 δισ. δολάρια, 35 φορές υψηλότερα από τα επίπεδα του 1994.

Οι αντίστοιχες πωλήσεις του Umbro διαμορφώθηκαν στα 149,5 εκατ. στερλίνες, ενισχυμένες σημαντικά από το World Cup της Γερμανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα