Πετρέλαιο: Βυθίζεται κάτω από τα 15 δολάρια το αμερικανικό αργό

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 10:50
UPD:10:57
REUTERS/ATEF HASSAN

Εντείνονται οι ρευστοποιήσεις στην αγορά πετρελαίου, με τους επενδυτές να έχουν βάλει στο στόχαστρο το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), καθώς τα αμερικανικά αποθέματα φουσκώνουν σε μία περίοδο κατά την οποία η πανδημία του νέου κορωνοϊού βυθίζει τη ζήτηση. 

Στις 10:45 ώρα Ελλάδος η τιμή του αμερικανικού αργού καταγράφει απώλειες της τάξης του 18,83% στα 14,87 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και τουλάχιστον 21 έτη. 

Οι πιέσεις δεν είναι το ίδιο έντονες για το μπρεντ, που όμως βρίσκεται και αυτό σε τροχιά πτώσης. Υποχωρεί περίπου 2,4% στα 27,4 δολάρια το βαρέλι. 

Πριν από λίγο καιρό τα μέλη του ΟΠΕΚ και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, κατέληξαν σε μία ιστορική συμφωνία για μείωση της παγκόσμιας προσφοράς κατά περίπου 10%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μαχαίρι στην παγκόσμια παραγωγή, που έχει συμφωνηθεί ποτέ. Ωστόσο ούτε αυτό κρίθηκε ικανό να κάμψει τις ανησυχίες των επενδυτών.

Οι φόβοι είναι εξαιρετικά έντονοι στις ΗΠΑ, που ως το επίκεντρο της πανδημίας του Covid19, βλέπουν την οικονομία τους να παγώνει απολύτως και την ανεργία να εκτινάσσεται στα ύψη. Σύμφωνα με το BBC τα αποθέματα στο Cushing, το βασικό σημείο παραδόσεων αμερικανικού αργού έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 50% σε σχέση με τις αρχές Μαρτίου σε μία ένδειξη ότι η ζήτηση έχει βουλιάξει. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα