Blackstone: Επιδιώκει αναβολή του νέου φορολογικού νόμου

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 10:43

ΤΗΝ αναβολή των αυξήσεων στη φορολογία, την οποία σχεδιάζει να εφαρμόσει το αμερικανικό Κογκρέσο, για μια περίπου δεκαετία, επιδιώκει η Blackstone και άλλες εταιρείες εξαγορών.

Έχοντας ήδη δαπανήσει αρκετά εκατομμύρια, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τα σχέδια αυτά, οι εταιρείες ασκούν πλέον πιέσεις για επέκταση της πενταετούς περιόδου χάριτος, που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο, σε δέκα έτη.

Για την Blackstone, την Fortress Investment Group και τηn Oaktree Capital Management μία δεκαετής καθυστέρηση ενδεχομένως να είναι ό,τι καλύτερο μπορούν να εξασφαλίσουν μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου. Βάσει της σημερινής πρότασης, έχει δοθεί στις εταιρείες περίοδος χάριτος διάρκειας πέντε ετών, επειδή είτε ολοκλήρωσαν τις αρχικές δημόσιες εγγραφές τους είτε έκαναν αίτηση για αυτές πριν από την εισαγωγή της νέας νομοθεσίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιχειρήσεις ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου δαπάνησαν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους τουλάχιστον 5,5 εκατ. δολάρια, προκειμένου να αποτρέψουν την εφαρμογή του νέου νόμου, τέσσερις φορές περισσότερο από τις συνολικές δαπάνες τους το 2006.

Βάσει του νομοσχεδίου που προωθεί το Κογκρέσο, ο φόρος που επιβάλλεται στα κέρδη των εταιρειών διαχείρισης fund από τις επενδυτικές υπηρεσίες που προσφέρουν, θα αυξηθεί από 15% που είναι σήμερα σε έως και 37,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα