EKT: Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους οι αβεβαιότητες στις αγορές

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 12:20

ΠΑΡΑΤΑΣΗ των αβεβαιοτήτων στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους «βλέπει» το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ¶ξελ Βέμπερ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Boersen-Zeitung, ο πρόεδρος της γερμανικής Bundesbank υποστήριξε ότι μόνο μετά τη δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων των οικονομικών ινστιτούτων θα υπάρξει μια πλήρης εικόνα του μεγέθους της ύφεσης στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκου χρέους.

«Η αβεβαιότητα θα παραμείνει για κάποιο διάστημα, σίγουρα μέχρι το τέλος του έτους και πιθανόν και μετά από αυτό», εκτίμησε ο Βέμπερ.

Μόλις τα μεγάλα χρηματοοικονομικά ιδρύματα των ΗΠΑ και της Γερμανίας δημοσιεύσουν τα αποτελέσματά τους, τον Ιανουάριο και στα τέλη Φεβρουαρίου αντίστοιχα, τότε θα αποτιμηθεί, σύμφωνα με το μέλος της ΕΚΤ, ο πραγματικός αντίκτυπος της κρίσης.

Ο Βέμπερ προσέθεσε ότι, σε περίπτωση που οι εκτιμήσεις των ισολογισμών τους είναι ρεαλιστικές, τότε θα ενδυναμωθεί η εμπιστοσύνη και θα σταθεροποιηθούν οι χρηματοοικονομικές αγορές. Αρνήθηκε ωστόσο να εκτιμήσει τη διάρκεια της ύφεσης στην αμερικανική αγορά real estate καθώς και το πόσο θα υποχωρήσουν ακόμη οι τιμές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα