Xρηματιστήρια: Στο προσκήνιο οι τεχνολογικές μετοχές

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 19:40
UPD:19:42
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Νευρικότητα στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να πασχίζουν να κρατηθούν σε θετικό έδαφος, μετά το σοκ από τα στοιχεία για 22 εκατ. Αμερικανούς σε καθεστώς επιδόματος ανεργίας μέσα σε ένα μήνα, εξανεμίζοντας μέσα σε τέσσερις εβδομάδες όλες τις θέσεις εργασίας που είχαν δημιουργηθεί στη δεκαετία μετά την κρίση.

Ράλι για τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τον τεχνολογικό Nasdaq να αναπληρώνει ενδοσυνεδριακά τις απώλειες από τις αρχές του έτους. Θετικά πρόσημα και στην Ευρώπη.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,8%, έχοντας ως στήριγμα τις τεχνολογικές μετοχές που έκαναν άλμα 3%. Στον αντίποδα, πιέσεις ασκήθηκαν στις μετοχές των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποχωρώντας σχεδόν 2%.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν δειλά να προσανατολίζονται στη μερική άρση των μέτρων του Lockdown, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, βάζοντας τα θεμέλια για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Οριακή άνοδος για τον DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ενώ και ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 0,55%. Θετικό πρόσημο και για τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,08%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJC
  • SXXP



Σχολιασμένα