Αγορές: Σε ρόλο πρωταγωνιστή η Ιταλία- Υποτονικό κλίμα στο Χ.Α.

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 13:39
UPD:13:40
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε θετικό έδαφος παραμένουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με τα κέρδη τους να έχουν πάντως ελαφρώς περιοριστεί σε σχέση με το πρωί. Κόντρα στο ρεύμα στέκεται μόνο το Χρηματιστήριο του Λονδίνου όπου μετά την απόφαση για παράταση του lockdown o FTSE 100 γύρισε για λίγο σε αρνητικό έδαφος και αμφιταλαντεύεται έκτοτε ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. 

Στις 13:25 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,7%. Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,65%, στη Φραγκφούρτη ο DAX είναι στο +0,8%, ενώ πιο δυναμική είναι η ανάκαμψη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου με τον FTSE MIB να ενισχύεται 1,5%. Νωρίτερα πάντως κατέγραφε κέρδη έως και 2,2%. Στο Λονδίνο ο βασικός δείκτης παρουσιάζει οριακές απώλειες. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης παραμένει σε θετικό εδαφος αν και με κέρδη μόλις 0,3% στις 609,38 μονάδες. O δείκτης της υψηλής κεφαλαιποίησης υποχωρεί περίπου 0,2%,  ενώ εκείνος της μεσαίας συγκεντρώνει το αγοραστικό ενδιαφέρον και εξασφαλίζει άνοδο 1,2%. Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,4%, παρά το νέο καμπανάκι που ήρθε για τον κλάδο- αυτή τη φορά από την JPMorgan Chase, που χαρακτήριζε έως πρόσφατα τις ελληνικές τράπεζες αγαπημένη επιλογή. 

Στην τελευταία για αυτή την εβδομάδα συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου η αξία των συναλλαγών κινείται λίγο πάνω από τα 14 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το χρηματιστήριο θα μείνει κλειστό αύριο, Μεγάλη Παρασκευή όπως και τη Δευτέρα του Πάσχα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα