ΕΒΕΘ: Ενθαρρυντική η επιτυχής έκδοση του επταετούς ομολόγου

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 12:21
UPD:12:30
voria.gr

«Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός» χαρακτηρίζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης την επιτυχή έκδοση εκδοσης του επταετούς ομολόγου από την χώρα μας μέσα στο δύσκολο οικονομικό τοπίο των ημερών.

«Είναι αυτονόητο, ότι η χρήση του εργαλείου αυτού πρέπει να γίνεται με τη δέουσα σύνεση, παρά τις δραματικά αυξημένες ανάγκες για στήριξη της πραγματικής οικονομίας» σημειώνει το ΕΒΕΘ.

Εκφράζει επίσης την άποψη πως «η επιτυχής έκδοση οφείλεται σε δύο κυρίως λόγους: Αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των αγορών στην χώρα μας, που μπορεί να αποδοθεί και στην αποτελεσματική, ως τώρα, διαχείριση της πανδημίας του κορωναϊου. Πρέπει όμως να γίνει ταυτόχρονα απολύτως κατανοητό, ότι οφείλεται κυρίως στην απόφαση της ΕΚΤ να κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα. Μας δίνει επίσης την ευκαιρία να κατανοήσουμε , την τεράστια σημασία που έχει για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης η περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής».

Όπως επισημαίνει το Επιμελητήριο, «αυτή οφείλει να γίνει πιο επιθετική και στοχευμένη, για να συνδράμει ουσιαστικά στην αποκατάσταση της ενεργούς ζήτησης κατά την φάση της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, ώστε να επανεκκινήσει η ευρωπαϊκή οικονομία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα