Σωσίβιο 25 δισ. στις μεγαλύτερες αεροπορικές των ΗΠΑ

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 08:52
UPD:08:59
REUTERS/ADREES LATIF

Οι μεγαλύτερες αεροπορικές των ΗΠΑ κατέληξαν σε επί της αρχής συμφωνία με την κυβέρνηση για οικονομική ενίσχυση που έχει ως στόχο να βάλει φρένο στις απολύσεις σε έναν κλάδο που έχει δεχθεί βαρύτατο πλήγμα από την κρίση του νέου κορωνοϊού. Οι απαγορεύσεις έχουν οδηγήσει σε βουτιά την επιβατική κίνηση και οι αερομεταφορείς ζητούσαν από την πρώτη στιγμή κρατικό σωσίβιο.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι 10 από τις 12 μεγαλύτερες αεροπορικές της χώρας ενημέρωσαν την κυβέρνηση πως σκοπεύουν να αποδεχθούν βοήθεια από το πακέτο των 2,2 τρισ. δολαρίων. Αυτή υπολογίζεται αθροιστικά κοντά στα 25 δισ. δολάρια. 

Μεταξύ των δικαιούχων της βοήθειας είναι οι United Airlines, Delta Airlines, American Airlines και Southwest Airlines. Οι συζητήσεις συνεχίζονται ώστε να οριστικοποιηθούν οι όροι της βοήθειας. 

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσμο της Wall Street οι μετοχές των αεροπορικών απογειώθηκαν στο άκουσμα της είδησης. Η United είδε τη μετοχή της στο +9%, η Delta έκανε άλμα 10% και η American 13%. 

Με τη βοήθεια των 25 δισ. οι αεροπορικές δεσμεύονται να συνεχίζουν να πληρώνουν μισθούς και επιδόματα των εργαζομένων τους τουλάχιστον έως και τον Σεπτέμβριου, χωρίς περικοπές και να αποφύγουν τις υποχρεωτικές απολύσεις. 

Πηγή: Wall Street Journal 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα