Ο Χρ. Χατζηεμμανουήλ στο τιμόνι του ΟΠΑΠ

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2007 10:17

Την εκλογή του κ. Χρήστου Χατζηεμμανουήλ ως νέου μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποφάσισε χθες το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Δημητρίου Κρανιά.

Το δ.σ. έκανε δεκτή την παραίτηση του μέχρι σήμερα προέδρου του διοικητικού συμβουλίου κ. Σωτηρίου Κωστάκου και του διευθύνοντος συμβούλου κ. Βασιλείου Νειάδα και εξέλεξε νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Χατζηεμμανουήλ.

Βιογραφικό

Ο κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ είναι αναπληρωτής καθηγητής στο London School of Economics, μέλος (σε αναστολή) του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και από το 2004 έως σήμερα Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.

Μετά την κατάκτηση πτυχίου νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Χατζηεμμανουήλ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (L.L.M. και Ph.D.). Ξεκίνησε την διδακτική του καριέρα στο Κέντρο Εμπορικού Δικαίου του Queen Mary και Westfield College.

Έχει κατά καιρούς αναλάβει διάφορα ακαδημαϊκά και συμβουλευτικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του συμβούλου του Νομικού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF).

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει σειρά μελετών για ζητήματα εποπτείας του τραπεζικού και ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα, κεντρικών τραπεζών και νομισματικού δικαίου, ελεύθερης παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ε.Ε. και δικαίου της ΟΝΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα