Συνεργασία SAS και Software Group για τον Covid-19

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 16:31

Η SAS, ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των Analytics και της Τεχνητής Νοημοσύνης και ο συνεργάτης της, Software Group, εταιρεία με εξειδίκευση σε τομείς ψηφιακού μετασχηματισμού και ενοποίηση λύσεων τεχνολογίας για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, ένωσαν τις δυνάμεις τους. δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα, που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την κυβέρνηση της Βουλγαρίας στην αντιμετώπιση της νόσου Covid-19.

Η πλατφόρμα έχει ονομαστεί COV.ID κι αποτελεί πρακτικά ένα κεντροποιημένο μηχανισμό συλλογής δεδομένων και αναγνώρισης κρουσμάτων κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο για όλες τις περιφέρειες της Βουλγαρίας.

Στην πλατφόρμα COV.ID λαμβάνει χώρα επεξεργασία των δεδομένων, παρέχοντας στους αρμόδιους κυβερνητικούς οργανισμούς χρήσιμες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος πρωτοβουλίας που αποφάσισε να εφαρμόσει το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας σε όλη την επικράτεια της χώρας και παρουσιάστηκε επίσημα από τον πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, σε συνέντευξη τύπου στη Σόφια, στις 4 Απριλίου.

Το COV.ID, αναπτύχθηκε από τη Software Group με σκοπό να ενορχηστρώσει χωροταξικά και επιστημονικά τη συλλογή και την ψηφιοποίηση προσωπικών και ιατρικών δεδομένων των αρμόδιων αρχών πρώτης γραμμής που εργάζονται για την αντιμετώπιση περιστατικών νόσου Covid-19, όπως: περιφερειακά κέντρα υγείας, συνοριοφυλακή, υπουργείο Εσωτερικών και Υγείας, μεμονωμένους επαγγελματίες (γιατρούς και λοιπό υγειονομικό προσωπικό) και δομές υγείας  πρώτης γραμμής (νοσοκομεία, εργαστήρια ανάλυσης) και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμους).

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα