Χρηματιστήρια: Δυναμική ανάκαμψη στην Αθήνα, απρόοπτα στην Ευρώπη

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 13:50
UPD:13:52
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

H διακοπή για το Πάσχα των Καθολικών φαίνεται ότι έδωσε στους ταύρους των αγορών την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να επιστρέψουν- έστω και με επιφυλάξεις. Σήμερα επικρατούν ανοδικές τάσεις στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης ανακάμπτει δυναμικά. 

Στις 13:25 ώρα Ελλάδος ο Γ.Δ. ενισχύεται 1,72% στις 617,7  μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να κινείται λίγο πάνω πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ. Ο χαμηλός σχετικά τζίρος θεωρείται αναμενόμενος για την πρώτη συνεδρίαση της Μεγάλης Εβδομάδας. Χθες (Δευτέρα του Πάσχα για τους Καθολικούς) το χρηματιστήριο Αθηνών είχει μείνει κλειστό ακολουθώντας το πρόγραμμα των ευρωπαϊκών. 

Στη Μαδρίτη όπου κάποια καταστήματα άρχισαν να ανοίγουν από τη Δευτέρα ο IBEX 35 ενισχύεται 0,8%.  Στη Φραγφκούρτη ο DAX ενισχύεται 1% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB είναι στο +0,3%. Σχεδόν αμετάβλητος ωστόσο παραμένει ο CAC 40 στο Παρίσι και ο FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει μικρή πτώση (0,5%). 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,6%. Σύμφωνα με το Reuters τον τελευταίο μήνα ο δείκτης έχει ανακάμψει περίπου 24% ή σχεδόν 2 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία. Εξακολουθεί πάντως να παραμένει 23% χαμηλότερα από ιστορικά υψηλα επίπεδα στα οποία σκαρφαλώσει στα μέσα Φεβρουαρίου. 

Ο δείκτης μεταβλητότητας ή «φόβου» όπως συχνά αποκαλείται υποχωρεί σταθερά. Ενώ στα μέσα Μαρτίου είχε εκτιναχθεί σε επίπεδα ρεκόρ, τώρα κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2015. 

Aξίζει να αναφέρουμε εν τω μεταξύ ορισμένα χρηματιστήρια (Βιέννης, Βουδαπέστης, Ζάγκρμεμπ κτλ) που ανήκουν στον όμιλο Deutsche Boerse δέχθηκαν πλήγμα από χάκερ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα