Χρηματιστήρια: Προσπάθεια ανόδου σε Ευρώπη και Χ.Α.

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 10:45
UPD:10:47
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Με άνοδο άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρατείνοντας το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις εξαγωγές της Κίνας έρχονται να προστεθούν στις ελπιδοφόρες ενδείξεις ότι τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση του κορωνοϊού αποδίδουν καρπούς. Το θετικό κλίμα στην Ευρώπη δίνει ώθηση και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη πάνω από τις 600 μονάδες.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ήταν ενισχυμένος 0,74% κατά την πρώτη συνεδρίαση μετά τις αργίες για το Πάσχα των Καθολικών και έπειτα από τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, στον απόηχο των μέτρων στήριξης από κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις. Οι ανησυχίες όμως για παγκόσμια ύφεση παραμένουν στο προσκήνιο, χωρίς να αφήνουν μεγάλα περιθώρια ανόδου.

Η προσοχή στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου, με τους αναλυτές να προβλέπουν πτώση 15,7% της κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις του STOXX 600.

Θετικά πρόσημα σε Φραγκφούρτη, Παρίσι, Μαδρίτη και Μιλάνο, απώλειες για τον FTSE 100 του Λονδίνου, καθώς ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ, δεν αποκλείει συρρίκνωση έως και 30% του βρετανικού ΑΕΠ εξαιτίας του lockdown. Κέρδη πάνω από 1% για τον DAX της Φραγκφούρτης, ηπιότερα για το Παρίσι, άλμα 1,5% για τον ΙΒΕΧ της Μαδρίτης, καθώς η κυβέρνηση αίρει σταδιακά κάποια από τα περιοριστικά μέτρα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα