OMX: +30% τα κέρδη τρίτου τριμήνου

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2007 13:12

ΑΥΞΗΣΗ 30% σημείωσαν τα κέρδη της διαχειρίστριας σκανδιναβικών χρηματιστηρίων OMX, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2007, αποτέλεσμα των υψηλών εσόδων από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί ως προς το μέλλον της εταιρείας.

Τα καθαρά της κέρδη για την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου ανήλθαν στα 223 εκατ. σουηδικές κορόνες (34,6 εκατ. δολάρια), από 171 εκατ. κορόνες το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στο ένα δισ. κορόνες (160 εκατ. δολάρια), ενισχυμένες κατά 23%.

Υπενθυμίζεται, ότι τους τελευταίους μήνες η OMX δέχτηκε ένα κύμα προσφορών εξαγοράς, η πιο πρόσφατη εκ των οποίων ήταν αυτή των Nasdaq και Borse Dubai, ύψους 4,9 δισ. δολαρίων. Ενδιαφέρον για την εταιρεία έχει εκφράσει και επενδυτικός όμιλος από το Κατάρ, ο οποίος κατέχει σήμερα στην OMX ποσοστό λίγο πιο κάτω από 10% και ζητά τη διεύρυνσή του.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OMX, Μάγκνους Μπόκερ, τα θετικά αποτελέσματα του τριμήνου φανερώνουν ότι «η αναταραχή που έχει δημιουργηθεί γύρω από την απόκτηση της εταιρείας, δεν έχει επηρεάσει πρακτικά τις καθημερινές της δραστηριότητες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα