FedHATTA: Τι ζητεί για τα τουριστικά γραφεία σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα για τον κορωνοϊό

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 19:23
UPD:19:24
shutterstock

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο των τουριστικών γραφείων στην τουριστική βιομηχανία κάνει λόγο η Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων της χώρας (FedHatta) υπογραμμίζοντας, ότι «χωρίς τα τουριστικά γραφεία δεν υπάρχει τουρισμός όπως τον γνωρίζουμε».

Σε ανακοίνωσή της η FedHatta σημειώνει πως «αυτά διοργανώνουν τα οργανωμένα ταξίδια και τις εκδρομές, αυτά γεμίζουν όλα τα ξενοδοχεία στη χώρα, αυτά διακινούν τον εξερχόμενο τουρισμό, αλλά και τον εσωτερικό οδικό τουρισμό, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση».

Αφού τα μέλη του FedHatta εξαίρουν την ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματά τους και για την ως τώρα συνεργασία, ταυτόχρονα ζητούν η διαδικασία των δανείων με κρατική εγγύηση, που προετοιμάζεται από την πολιτεία, να αφορά όλα τα υγιή μέχρι τώρα τουριστικά γραφεία, χωρίς άλλα πολύπλοκα και εν τέλει απαγορευτικά κριτήρια.

«Ζητάμε να επιτραπεί στην ομοσπονδία μας να λειτουργήσει ως ο ενδιάμεσος για όποιες επιχειρήσεις το επιθυμούν, σε τράπεζα με την οποία έχουμε συνεργασία για το θέμα, για τη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας, έτσι ώστε όλα τα τουριστικά γραφεία να μπορέσουν να επωφεληθούν από την κρατική στήριξη σ' αυτή την απρόβλεπτη και εξαιρετικά δύσκολη στιγμή και κανένα να μην υποχρεωθεί να κλείσει», αναφέρει η η ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, στην ανακοίνωσή της η FedHatta εστιάζει στο μέτρο του voucher, με διάρκεια 18 μηνών, που δρομολογείται για τις επιστροφές χρημάτων από ακυρώσεις ταξιδιών λόγω του Covid-19. Όπως επισημαίνει, ενώ ο καθένας προσπαθεί να καρπωθεί το Voucher, για δική του ιδέα, η FedHatta τονίζει, ότι η λύση αυτή ήταν εισήγηση των τουριστικών γραφείων και είναι αυτό που έχουν εισηγηθεί οι ομόλογοί των τουριστικών γραφείων, σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα