Nintendo: Διπλάσιες πωλήσεις και κέρδη το α' εξάμηνο

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 08:45

ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ πωλήσεις και κέρδη πραγματοποίησε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης η εταιρεία Nintendo Co. κατασκευάστρια του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Wii, μετά τη μεγαλύτερη ζήτησή του έναντι του PlayStation 3 της Sony Corp. Η Nintendo, αναθεώρησε την προοπτική για τα κέρδη της σε επίπεδα ρεκόρ για δεύτερη φορά φέτος.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 132,4 δισ. γιέν (1,2 δισ. δολ.) ή 1.035,36 γιέν ανά μετοχή το εξάμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου από 54,3 δισ. γιέν ή 424,86 γιέν ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Nintendo, που εδρεύει στο Τόκυο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 694,8 δισ. γιέν από 298,8 δισ. γιέν.

Η Microsoft πούλησε περισσότερα ηλεκτρονικά παιχνίδια Xbox 360 από ότι πούλησαν τα Wii τον Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά φέτος, αποτέλεσμα του παιχνιδιού «Halo 3» που διέθεσε.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Sony είπε ότι θα μειώσει την τιμή πώλησης του PlayStation 3 στην Ιαπωνία έως και 10%, μετά από παρόμοια μείωση της τιμής που έκανε στις ΗΠΑ. Επίσης η Sony θα λανσάρει μια φθηνότερη έκδοση του ηλεκτρονικοόυ παιχνιδιού τον επόμενο μήνα στην Ιαπωνία.

Η Nintendo, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής φορητών ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον κόσμο, αναθεώρησε σήμερα προς τα πάνω τις προβλέψεις για τα ετήσια κέρδη της στα 275 δισ. γιέν από την πρόβλεψη του Ιουλίου για κέρδη 245 δισ. γιέν.

Τα λειτουργικά κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, αυξήθηκαν στα 188,8 δισ. γιέν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης από 67,1 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα