Στο πλευρό της Air France-KLM η κυβέρνηση του Παρισιού

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 15:46
UPD:15:48
Capital Photos (for KLM)

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση του Παρισιού θα σταθεί στο πλευρό της Air France-KLM, αφότου ο γαλλικός αερομεταφορέας προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να ξεμείνει από ρευστότητα στο τρίτο τρίμηνο.

«Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε και να στηρίξουμε την Αir France όταν έλθει η ώρα, δίχως αμφιβολία πολύ σύντομα», ανέφερε ο κ. Λεμέρ στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, προσθέτοντας ότι ο αερομεταφορέας αποτελεί «κόσμημα» του γαλλικού επιχειρείν και σύμβολο της χώρας.

Η Air France KLM προειδοποίησε χθες ότι εάν δεν εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση, θα αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας στο τρίμηνο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, παρά τα μέτρα μείωσης των δαπανών, το πάγωμα των επενδύσεων και την πρόωρη απόσυρση μέρους του στόλου της.

Η Air France-KLM είναι σε συζητήσεις με τις κυβερνήσεις Γαλλίας και Ολλανδίας και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, επιβεβαιώνει ο αερομεταφορέας σε ανακοίνωσή του, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα καταφέρει να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση.

Τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19 έχουν καθηλώσει την παγκόσμια αεροπορική και τουριστική βιομηχανία. Η Air France αναμένει τη διεξαγωγή λιγότερου από 10% των συνολικών της δρομολογίων για τους επόμενους μήνες σε σύγκριση με πέρυσι.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα