Αγορές: Κέρδη στο Χ.Α. -Συγκρατημένη άνοδος σε Ευρώπη

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 13:53
UPD:13:53
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κλίμα αισιοδοξίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση και τον γενικό δείκτη να υπερβαίνει σε επιδόσεις τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Συγκρατημένη άνοδος στην Ευρώπη, με το βλέμμα των επενδυτών στο Eurogroup και προσδοκίες ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα καταφέρουν αυτή τη φορά να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και θα καταλήξουν σε συμφωνία για ένα συνολικό πακέτο στήριξης της οικονομίας.

Στο Χ.Α., ο γενικός δείκτης κινείτο πάνω τις 600 μονάδες και με επόμενο στόχο το όριο των 620 μονάδων. Για μία ακόμη συνεδρίαση στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι μετοχές του κλάδου των τραπεζών.

Θετική εικόνα και στα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης συνεχίζοντας το ανοδικό σερί για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, εν μέσω προσδοκιών ότι η πανδημία του κορωνοϊού πλησιάζει στην κορύφωση, αλλά και την προσοχή στραμμένη στο Eurogroup.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ήταν σε θετικό έδαφος, αν και μετρίασε τα αρχικά του κέρδη. Από τις αρχές της εβδομάδας έχει ανακάμψει σχεδόν 5%.

Κέρδη σε Φραγκφούρτη και Λονδίνο, με τον DAX να ενισχύεται 0,35% και τον FTSE 100 0,65%. Οριακή άνοδος και για τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 υποχωρούσε 0,41%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • ΓΔ
  • SXXP



Σχολιασμένα