PwC Ελλάδας: ΕΣΥ, ευπαθείς ομάδες και εργαζόμενοι στο επίκεντρο

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 11:16
UPD:11:17
REUTERS/GORAN TOMASEVIC

Σε τρεις άξονες αναπτύσσεται ο σχεδιασμός της PwC Ελλάδας για την υποστήριξη της εθνικής προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ειδικότερα ανά τομέα η εταιρεία αναλαμβάνει τις εξής πρωτοβουλίες:

1. Υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας 

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΣΕΒ προς τα μέλη του, συνεισφέρει στην ενίσχυση των νοσοκομείων προσφέροντας εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό για τους ασθενείς του κορωνοϊού. 

2. Ενίσχυση της εκστρατείας για την κοινωνική απόσταση και στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Τον τελευταίο μήνα εφαρμόζει εργασία εξ αποστάσεως για το σύνολο των ανθρώπων της ενώ η πρόσοψη του κεντρικού κτηρίου επί της οδού Κηφισίας έχει “ντυθεί” με το επίσημο λογότυπο της εκστρατείας “Μένουμε σπίτι” προτρέποντας τους συνανθρώπους μας για τήρηση των σχετικών οδηγιών από την Πολιτεία. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι προσφέρουν έκτακτη βοήθεια σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οι τομείς συμβολής αφορούν στη σίτιση και παροχή εξοπλισμού σε 130 άστεγους σε συνεργασία με τον ΜΚΟ ΣΧΕΔΙΑ. Ταυτόχρονα σε συνεργασία με μια σειρά επιλεγμένων ΜΚΟ παρέχει υποστήριξη σε άτομα τρίτης ηλικίας, οικογένειες και παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας.

3. Προστασία των εργαζομένων της εταιρείας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία υλοποιεί ένα άρτια δομημένο πρόγραμμα που στηρίχθηκε αρχικά στην ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας με συνεχείς απολυμάνσεις και λήψη μέτρων προφύλαξης και κατ’ επέκταση στην εργασία από το σπίτι. 

Επιπλέον, εκτιμώντας τις ψυχολογικές προεκτάσεις της συγκεκριμένης περιόδου, η εταιρεία ενισχύει το υφιστάμενο πρόγραμμα ευεξίας των εργαζομένων και παρέχει 24ωρη τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης για τους ανθρώπους της αλλά και τις οικογένειές τους. 

Ο Μάριος Ψάλτης, CEO της PwC Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «Με αποκλειστικό ενδιαφέρον την προστασία της υγείας και την ασφάλεια όλων μας, συνεισφέρουμε στην πρωτόγνωρη κρίση που βιώνει η χώρα πάντα με γνώμονα τον σκοπό μας, που είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και η επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Τον πρώτο λόγο έχει η επιστήμη και όλοι μαζί κράτος, κοινωνία και επιχειρήσεις οφείλουμε να ενισχύσουμε τα αποτελέσματα του έργου του ιατρικού, νοσηλευτικού και επιστημονικού προσωπικού της χώρας μας».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα