ΟΤΕ: Διευκρινίσεις για χρεώσεις

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 13:43

Διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις που επιβάλλονται μέσω των οικονομικών προγραμμάτων του ΟΤΕ, παρέχει στους καταναλωτές ο Οργανισμός με αφορμή παράπονα καταναλωτών.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΤΕ ενημερώνει τους συνδρομητές που εγγράφονται στα οικονομικά του προγράμματα, όπως ΟΤΕ Talk 24/7, αλλά και στα άλλα προγράμματα, ότι οι χρεώσεις που αναφέρονται ισχύουν μόνο για κλήσεις που γίνονται στο δίκτυο του ΟΤΕ, όπως άλλωστε αναφέρεται και στα σχετικά διαφημιστικά που κυκλοφορεί ο Οργανισμός. Υπάρχει ωστόσο περίπτωση κάποιος συνδρομητής να καλεί τηλέφωνο που αρχίζει από 210, αλλά αυτό να μην ανήκει στο δίκτυο του ΟΤΕ, καθώς ο συνδρομητής του καλούμενου αριθμού να έχει αλλάξει εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας, μέσω του μέτρου της φορητότητας, με αποτέλεσμα οι χρεώσεις σε αυτή την περίπτωση να είναι εντελώς διαφορετικές.

Με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, όλοι οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν συστήματα ενημέρωσης για τις διαφορές στις χρεώσεις από την μεταφορά αριθμών. Ο ΟΤΕ από την πλευρά του παρέχει τη δυνατότητα στους συνδρομητές του να καλούν ατελώς το 134 και να πληροφορούνται αν ένας αριθμός που επιθυμούν να καλέσουν ανήκει ή όχι στο δίκτυο του ΟΤΕ και πόσο ακριβώς θα κοστίσει η κλήση αυτή.

Για το λόγο αυτό ο ΟΤΕ καλεί όλους τους συνδρομητές του -και όχι μόνο όσους έχουν ενταχθεί σε προγράμματα απεριόριστου χρόνου ομιλίας- να ενημερώνονται για τη χρέωση των κλήσεων προς τους αριθμούς που καλούν συχνά, ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων και με βεβαιότητα πόσο θα τους κοστίσει η κάθε κλήση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα