Dow Chemical: Μειωμένα κατά 21% τα κέρδη - Σε επίπεδα ρεκόρ οι πωλήσεις

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007 15:37

ΠΤΩΣΗ της τάξης του 21% κατέγραψαν τα κέρδη της Dow Chemical, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας χημικών στις ΗΠΑ, επηρεασμένα εν μέρει από την κάμψη που προκάλεσε στη ζήτηση συγκεκριμένων προϊόντων η ύφεση στην στεγαστική αγορά της χώρας.

Τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στο τρίτο τρίμηνο στα 403 εκατ. δολάρια έναντι 512 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 10%, φτάνοντας στο ρεκόρ των 13,6 δισ. δολαρίων.

Πιο αναλυτικά, οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 4%, αναλογώντας στο 39% των συνολικών εσόδων της εταιρείας, ενώ στην Ευρώπη η αντίστοιχη αύξηση άγγιξε το 16%. Στην Ασία οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 12% και στη Λατινική Αμερική 17%.

Η Dow Chemical ανακοίνωσε φέτος την υλοποίηση νέων έργων στη Σαουδική Αραβία, την Κίνα, τη Βραζιλία και τη Λιβύη, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος των πρότζεκτ της και να αποκτήσει πρόσβαση σε φθηνότερες πρώτες ύλες.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε την Τετάρτη, στο NYSE, κατά 0,3% στα 43,98 δολάρια. Από τις αρχές του έτους έχει καταγράψει κέρδη 10%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα