Το ναυάγιο του Eurogroup βυθίζει μετοχές και ευρώ

Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα το Χ.Α.
Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 14:04
UPD:14:07
STAFF

Ρευστοποιήσεις επικρατούν σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς είναι έντονη η απογοήτευση για την αδυναμία των Ευρωπαίων να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σχέδιο δράσης, την ώρα που ο Covid 19 αφήνει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και η Κομισιόν προειδοποιεί για άνευ προηγουμένου ύφεση. Υπό πίεση βρίσκεται και το ευρώ. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση της τάξης του 1,2% στις 14:00 ώρα Ελλάδος. Ο γαλλικός CAC40 υποχωρεί περίπου 1,7%, ενώ ο γερμανικός DAX και ο βρετανικός FTSE 100 είναι στο -1%. Ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί περίπου 0,7%, με τους επενδυτές να βάζουν περισσότερο στο στόχαστρο τα ιταλικά ομόλογα των οποίων οι αποδόσεις κάνουν άλμα. Αρκετά ισχυρότερες οι πιέσεις για τις ισπανικές μετοχές, με τον IBEX 35 να παρουσιάζει απώλειες 2,2%. 

Στο Χ.Α. ο Γενικός Δείκτης πηγαίνει κόντρα στο αρνητικό ρεύμα, βρίσκοντας ενδεχομένως στήριγμα και στην απόφαση της ΕΚΤ να επαναφέρει το waiver για τους ελληνικούς τίτλους- μία κίνηση με διπλό όφελος για τις τράπεζες και την οικονομία.  Ενισχύεται 0,7% στις 611,9 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να κινείται λίγο πάνω από τα 34 εκατ. ευρώ. 

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί 0,2% στα 1,0871 δολάρια. Στο προσκήνιο βρίσκονται σταθερά σενάρια για υποτίμησή του έως και την απόλυτη ισοτιμία (1:1) με το αμερικανικό νόμισμα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα