Oμόλογα: Άλμα στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων μετά το Eurogroup

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 12:33
UPD:12:37
EPA/MATTEO BAZZI

Οι επενδυτές έστρεψαν την πλάτη τους στο ιταλικό χρέος, με αποτέλεσμα άλμα στις αποδόσεις των ομολόγων, αφότου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το ενιαίο πακάτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας μπροστά στην πρόκληση του κορωνοϊού. Ανθετικά τα ελληνικά ομόλογα στις πιέσεις, με την απόδοση του 10ετούς στο 1,85%, με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στις 226 μονάδες βάσης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η αντιπαράθεση μεταξύ Ιταλίας και Ολλανδίας για τους όρους που θα πρέπει να συνοδεύουν τις πιστωτικές γραμμές προς τις κυβερνήσεις που καταπολεμούντην πανδημία ήταν το μεγάλο εμπόδιο στη συμφωνία για το συνολικό ευρωπαϊκό πακέτο ύψους άνω του μισού τρισ. ευρώ, οδηγώντας σε ναυάγιο τις συνομιλίες του Eurogroup.

H Iταλία, μια από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, πίεζε για μεγαλύτερη στήριξη, καθώς και για κινήσεις προς την κατεύθυνση της αμοιβαιοποίηση χρέους.

Το «ναυάγιο» στο Eurogroup είχε ως αποτέλεσμα άλμα έως και 20 μονάδες βάσης στην απόδοση του ιταλικού 10τούς, «σκαρφαλώνοντας» στα υψηλότερα επίπεδα από τις 19 Μαρτίου, στο 1,748%. Άλμα πάνω από 20 μονάδες βάσης για την απόδοση του ιταλικού διετούς, στο 0,72%.

Το περιθώριο απόδοσης μεταξύ ιταλικών και γερμανικών τίτλων διευρύνθηκε πάνω από 200 μονάδες βάσης. Οι απώλειες στις αγορές μετοχών έστρεψαν τους επενδυτές προς το «καταφύγιο» του γερμανικού χρέους, με αποτέλεσμα η απόδοση του γερμανικού 10ετούς να υποχωρήσει στο -0,335%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα