Χρηματιστήρια: Πάνω από τις 600 μονάδες το Χ.Α.

Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 10:39
UPD:10:43
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας έπειτα από σύντομη ύφεση εξαιτίας του κορωνοϊού δίνουν ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές, με ράλι να συνεχίζεται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Ανοδικό momentum και άλμα πάνω από 3% και για το Xρηματιστήριο Αθηνών κατά το άνοιγμα, έπειτα από τις εντυπωσιακές επιδόσεις της προηγούμενης συνεδρίασης. O γενικός δείκτης κατάφερε να ξεπεράσει και το όριο των 600 μονάδων.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600  κατέγραφε κέρδη 2,5%, έχοντας ανακάμψει 22% από τα χαμηλά του Μαρτίου. Άνοδος πάνω από 3% για τον DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, με κέρδη 26% από τα χαμηλά του προηγουμένου μηνός. Θετικά πρόσημα και άνοδος πάνω από 3% σε Παρίσι και Μιλάνο, ενώ και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 ήταν ενισχυμένος 3,25%, παρά την είδηση ότι ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, βρίσκεται στη εντατική.

Ράλι με άνοδο πάνω από 2% και για τον IBEX στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης, καθώς ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στην Ισπανία υποχώρησε για τέταρτη ημέρα, ενισχύοντας τις προσδοκίες για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. 

naftemporiki.gr
  



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • ΓΔ
  • SXXP



Σχολιασμένα