Έκκληση 100 οργανισμών για ελάφρυνση χρέους των φτωχότερων χωρών

Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 09:42
UPD:09:47
REUTERS/Njeri Mwangi

Περισσότεροι από 100 διεθνείς οργανισμοί απευθύνουν έκκληση για την ανακούφιση των αναπτυσσομένων χωρών, καλώντας για το «πάγωμα» των πληρωμών χρέους στη διάρκεια του 2020, εν μέσω κορωνοϊού.

Μεταξύ των αναπτυσσομένων οικονομιών συγκαταλέγονται ορισμένες από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, που καλούνται να αντεπεξέλθουν στις συνέπειες από την εξάπλωση του Covid-19,

Oρισμένες από τις μεγαλύτερες μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις, όπως οι Oxfam και Action-Aid Ιnternational απευθύνουν έκκληση για ελάφρυνση χρέους, σε μια κίνηση που θα απελευθερώσει περισσότερα από 25 δισ. δολάρια φέτος για τις φτωχότερες χώρες.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε η βρετανική Jubilee Debt Campaign, εν όψει της συνάντησης των 20 περισσότερο ανεπτυγμένων και αναπτυσσομένων χωρών. 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, 69 από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου καλούνται φέτος να αποπληρώσουν 19,5 δισ. δολάρια σε άλλες κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, συν 6 δισ. δολάρια σε ιδιώτες δανειστές.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε άμεση χρηματοδότηση 50 δισ. δολαρίων, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε πακέτο 14 δισ. δολαρίων για τις πιο ευάλωτες οικονομίες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα