Sainsbury: Περισσότερα κεφάλαια ψάχνει η Delta (Two)

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 10:57
UPD:11:04

Η J Sainsbury Plc, η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής, που ενδέχεται να αγοραστεί από την Delta (Two) Ltd., ανακοίνωσε ότι η εταιρεία επενδύσεων ψάχνει για επιπλέον ποσόν 500 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,03 δισ. δολ.) χρηματοδότηση από τους υποστηρικτές της στο Κατάρ.

Η Delta έχει προθεσμία έως τις 8 Νοεμβρίου για να καταθέσει τελική προσφορά για την απόκτηση της τρίτης σε μέγεθος αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, σύμφωνα με διαφορετική ανακοίνωση της αρμόδιας βρετανικής αρχής εξαγορών επιχειρήσεων. Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί χρηματοδότηση, ανακοίνωσε σήμερα η Sainsbury.

H Delta προσφέρει περίπου 11 δισ. λίρες στερλίνες για την εταιρεία και έχει επιδιώξει να κλείσει μια συμφωνία περισσότερο από τρεις μήνες.

Οι μετοχές της Sainsbury σημείωναν απώλειες 9,5 πένες, ποσοστό 1,6%, φθάνοντας σήμερα στις 8:33 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, στις 574,5 πένες η μία. Η Delta Two προσέφερε 600 πένες ανά μετοχή της Sainsbury τον Ιούλιο. Ακόμη οι μετοχές της διατηρούν την άνοδο του 40% και πλέον εξ αιτίας των εικασιών για εξαγορά.

Η Sainsbury ιδρύθηκε το 1869 από τον John James και τη Mary Ann Sainsbury με ένα κατάστημα το Drury Lane του Λονδίνου. Μέχρι το 1973 ανήκε αποκλειστικά στα μέλη της ιδρυτικής οικογένειας, όταν διέθεσε για πρώτη φορά τις μετοχές της στο Λονδίνο. Η Tesco ξεπέρασε την Sainsbury και κατέστη η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας το 1995. Τα καταστήματα Asda της Wal-Mart Stores Inc. κατέχουν τη δεύτερη θέση στην αγορά των σούπερ μάρκετ της Βρετανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα