Volvo: Ανοδος των μετοχών μετά τα κέρδη στο σκέλος φορτηγών

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2007 12:17

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε χρονικό διάστημα πλέον του ενός μηνός σημείωσαν στη Στοκχόλμη οι μετοχές της Volvo AB, της δεύτερης μεγαλύτερης βιομηχανίας κατασκευής φορτηγών αυτοκινήτων στον κόσμο, καθώς η αύξηση των πωλήσεων φορτηγών στην Ευρώπη εξισορρόπησαν την πτώση στις ΗΠΑ και τον Καναδά και αύξηση τα λειτουργικά της κέρδη το τρίτο τρίμηνο.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 6 σουηδικές κορώνες, ποσοστό 5,2%, φθάνοντας στις 122 κορώνες η μία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 19 Σεπτεμβρίου. Οι μετοχές της Volvo AB έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 35%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 260 δισ. σουηδικές κορώνες (40 δισ. δολ.).

Τα προ φόρων και τόκων κέρδη ανήλθαν σε 5 δισ. κορώνες και διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, με τα λειτουργικά κέρδη του σκέλους των φορτηγών να αυξάνονται 1%, σύμφωνα με την εταιρεία. Η Volvo αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τις πωλήσεις του έτους στην Ευρώπη και είπε ότι οι παραγγελίες στη Βόρειο Αμερική το τρίμηνο, αντέστρεψαν την πτώση νωρίτερα μέσα στο έτος.

Το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 21% φθάνοντας στα 3,12 δισ. κορώνες ή 1,54 κορώνες ανά μετοχή, σύμφωνα με την Volvo. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 13% στα 68,4 δισ. κορώνες, αποτέλεσμα δύο εξαγορών που ολοκληρώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 54% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος μετά την απαξίωση το 2006 του σκέλους της Mack Truck στις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις φορτηγών σε όλη την Ευρώπη το 2007 θα είναι σύμφωνα με την πρόβλεψη της εταιρείας 340.000 οχήματα, από 330.000 πριν. Πέρυσι οι πωλήσεις ήταν 295.000 φορτηγά αυτοκίνητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα