Σάντσεθ: Η επιβίωση της Ε.Ε. εξαρτάται από την απάντηση στην κρίση του κορωνοϊού

Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 20:59
UPD:21:11
REUTERS/PIROSCHKA VAN DE WOUW

Η επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης διακυβεύεται καθώς η Γηραιά Ήπειρος αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, καλώντας την Ευρώπη να εφαρμόσει το δικό της σχέδιο Μάρσαλ για την ανοικοδόμηση των οικονομιών της Ε.Ε.

Σε άρθρο που δημοσίευσε η Guardian και εννέα εφημερίδες σε όλη την Ευρώπη, ο Σάντσεθ τόνισε ότι εάν δεν υπάρξει αλλληλεγγύη, αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον της Ένωσης.

Ο αριθμός των καθημερινών θανάτων τόσο στην Ισπανία όσο και την Ιταλία έχει μειωθεί σημαντικά, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες ότι η πανδημία του Covid-19 κορυφώνεται.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν συγκρουστεί τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με το πώς θα ανταποκριθούν στο οικονομικό σοκ εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού. Χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία κατηγορούν άλλα κράτη-μέλη για ατολμία στην ανταπόκρισή τους στην κρίση.

«Η Ευρώπη πρέπει να οικοδομήσει μια πολεμική οικονομία και να προωθήσει την ευρωπαϊκή αντίσταση, ανασυγκρότηση και ανάκαμψη. Η Ευρώπη γεννήθηκε από τις στάχτες της καταστροφής και των συγκρούσεων. Έμαθε τα διδάγματα της ιστορίας και κατάλαβε κάτι πολύ απλό: αν δεν κερδίσουμε όλοι, στο τέλος όλοι χάνουμε», υπογράμμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του για λεγόμενα «κορωνο-ομόλογα», καθώς και για ένα ευρωπαϊκού σχέδιο Μάρσαλ για μαζικές δημόσιες επενδύσεις.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα